Výkonnostní zkoušky 2010

Vzhledem k platným změnám Šlechtitelského programu a Řádu PK, byly výkonnostní zkoušky huculských koní v roce 2010 opět organizovány ve dvou úrovních. Zkoušky typu „A“, tj. všestranné, proběhly na dvou místech.

Na farmě Cunkov dne 15.9.10, kde zkoušku vykonalo celkem 7 klisen a jeden hřebec, který byl pro rok 2011 zařazen do chovu (1573 Gurgul Haidar – chovatel p. Peter Zd. – současný majitel ZH Písek s.p.). Druhým místem bylo Valašské Meziříčí (22.7.2010), kde zkoušky typu „A“ vykonaly 3 klisny.

Dalších 12 klisen úspěšně vykonalo zkoušku typu „B“ - „BS“ (sedlo) v Cunkově, Šluknově, J. Hoře, Rodvinově a Praze-Zmrzlíku.

Úplné výsledky včetně datumu, místa konání a druhu zkoušky přinášíme v samostatné tabulce v příloze obdobně jako v roce 2008, 2009 a 2010. Při hodnocení výsledků bodových zisků je třeba připomenout, že posouzení koní je podle nového platného systému na celé body, které se ve srovnání s dřívějšími výsledky může zdát horší, protože je důsledně využívána celá desetibodová stupnice (viz platný ŠP a ŘPK).

Design by jelinek | Powered by Ascensus Simpleweb